Gå direkt till innehållet

Nu finns Öppet arkiv-programmen i tv- och mobilapparna

Jättekul tycker vi eftersom våra flitiga Öppet arkiv-besökare länge har velat kunna se programmen på samma sätt som annat utbud från SVT.

Vy över Öppet arkiv
Foto: SVT

Skärgårdsdoktorn, Svensson Svensson, Gula hund, Hemsöborna, Jacobs stege, Davis cup 1975 och Sommartorpet är några exempel på titlar som finns med i den första lanseringen. De har med omsorg valts ut för att representera tjänstens bredd och dessutom tillgängliggöra så många som möjligt av tittarnas favoriter.  

De första drygt 100 titlarna från 2005 och tidigare har flyttat in under den egna kategorin Öppet arkiv i SVT Play. Du når dem via Apple tv, Android tv, Hbb-tv och från apparna i mobilen. För att få tillgång till dem kan du behöva göra en uppdatering. 

Öppet arkiv har sedan första lanseringen 2005 varit en väldigt uppskattad tjänst och vi är väldigt glada att vi nu, utöver de drygt 600 aktuella programtitlar som alltid finns tillgängliga i SVT Play, också kan tillhandahålla äldre program i själva Play-tjänsten. Programmen i Öppet arkiv ger utrymme för nostalgi, oavsett om man känner igen dem från den aktuella tiden eller bara har hört talas om dem.  

Webbplatsen oppetarkiv.se finns kvar när du surfar på öppet internet, men målet är att alla programmen på sikt ska flytta in i huvudtjänsten SVT Play och därmed kunna nås från alla de platser där du väljer att titta på SVT Play. 

Den successiva flytten är ett led i det löpande arbetet med att göra det så enkelt och enhetligt som möjligt att ta del av våra digitala tjänster. Det finns en del tekniska utmaningar med att ha så stor volym program i våra appar, därför tar vi det stegvis för att inte riskera stabiliteten i nuvarande Play-tjänst.