Utseende: Webb | TV
normal | större | störst
 680 SVT Text         Onsdag 17 okt 2018
           RECEPT GO'KVÄLL          1/10
                                        
 Västerbottenspaj, 6-8 port. 60 min.    
                                        
 2 dl vetemjöl                          
 1 1/2 dl dinkelmjöl                    
 1/2 dl sesamfrön                       
 75 g kallt smör, i bitar               
 1/2 tsk salt                           
 1 dl creme fraiche                     
 1 msk kallt vatten                     
 2 mellanstora squash, i tunna skivor   
 2 stora morötter, i tunna skivor       
 200 g Västerbottensost, riven          
 3 ägg                                  
 1 äggula                               
 2 dl creme fraiche                     
 1 dl grädde                            
 salt                                   
 några kvistar färsk timjan             
                               forts--> 
   svt.se/gokvall svt.se/gokvall        
                                        
 680 SVT Text         Onsdag 17 okt 2018
           RECEPT GO'KVÄLL          2/10
                                        
 Västerbottenspaj, 6-8 port. 60 min.    
                                        
 Mixa mjöl, sesamfrö, smör och salt.    
 Tillsätt creme fraiche och vatten, mixa
 hastigt ihop till en deg. Knåda ihop   
 degen. Låt vila i kylen. Kavla ut på   
 mjölat bakbord. Lägg den i en pajform. 
 Ställ i kylen minst en timme. Förgrädda
 i nedre delen av ugnen i 10 minuter i  
 200 grader. Strö hälften av osten i    
 botten på pajskalet. Vispa ihop ägg,   
 creme fraiche, grädde och salt. Skiva  
 grönsakerna på mandolin. Rulla ihop en 
 squashskiva till en rulle, ställ i     
 pajskalet. Bygg på genom att linda     
 morötter och mer squash tills pajskalet
 är fyllt. Häll på äggstanning och strö 
 på ost. Grädda i 200 grader tills      
 fyllningen har stelnat.                
   svt.se/gokvall svt.se/gokvall        
                                        
 680 SVT Text         Onsdag 17 okt 2018
           RECEPT GO'KVÄLL          3/10
                                        
 Potatissallad, 6-8 port. 15 min.       
                                        
 2 dl gräddfil                          
 1 dl majonnäs                          
 1 msk senap                            
 1 dl cornichons, skivade               
 1 purjolök, hackad                     
 1 äpple, hackat                        
 1 kg fast potatis, kokt och skalad     
 salt, svartpeppar                      
                                        
 Blanda gräddfil, majonnäs, senap,      
 cornichons, purjo och äpple, rör ner   
 potatis. Smaka av med salt och peppar. 
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
   svt.se/gokvall svt.se/gokvall        
                                        
 680 SVT Text         Onsdag 17 okt 2018
           RECEPT GO'KVÄLL          4/10
                                        
 Kalkon och melon, 10 port. 10 min.     
                                        
 1 kg melon                             
 1 liten ask jordgubbar, klyftade       
 1 kg rökt kalkon, i tunna skivor       
 2 dl oliver, valfri sort               
 200 g fetaost, i bitar                 
 1 kruka färsk basilika                 
                                        
 Lägg/rulla kalkonskivorna på ett fat.  
 Blanda melon och jordgubbar, strö på   
 dem samt oliver och fetaost. Toppa med 
 basilika.                              
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
   svt.se/gokvall svt.se/gokvall        
                                        
 680 SVT Text         Onsdag 17 okt 2018
           RECEPT GO'KVÄLL          5/10
                                        
 Fyllda laxrosor, 10 port. 15 min.      
                                        
 1 kg kallrökt lax, skivad              
 300 g naturell färskost                
 1 dl creme fraiche                     
 1 litet knippe dill                    
 2 citroner                             
                                        
 Vispa färskost och creme fraiche med   
 elvisp, det ska bli spritsbart. Smaka  
 av med dill och rivet skal från en     
 citron. Rulla ihop laxskivorna som en  
 ros, lägg på ett fat och spritsa krämen
 i mitten. Garnera med citronklyftor och
 dill.                                  
                                        
                                        
                                        
                                        
   svt.se/gokvall svt.se/gokvall        
                                        
 680 SVT Text         Onsdag 17 okt 2018
           RECEPT GO'KVÄLL          6/10
                                        
 Eftermarinerad rostbiff, 10 p. 10 min. 
                                        
 1 kg rostbiff, skivad                  
 2 msk fransk senap                     
 2 dl cocktailkapris                    
 1 dl matolja                           
 4 msk balsamvinäger                    
 1 dl färska örter, hackade             
 2 askar cocktailtomater                
 1 dl rostad lök                        
                                        
 Blanda senap, 3 msk hackad kapris,     
 olja, vinäger och örter. Lägg köttet på
 ett fat, strö på tomater och ringla    
 marinaden ovanpå. Garnera med hel      
 kapris. Toppa med färska örter, rostad 
 lök eller syrad rödlök.                
                                        
                                        
   svt.se/gokvall svt.se/gokvall        
                                        
 680 SVT Text         Onsdag 17 okt 2018
           RECEPT GO'KVÄLL          7/10
                                        
 Pokerullar 10 rullar, 30 min.          
                                        
 10 rispapper för färska vårrullar      
 300 gram salmalax                      
 250 g sushiris, okokt                  
 1 avokado                              
 2 salladslökar                         
 1/2 skalad och urkärnad gurka          
 2 dl lättkokta edamamebönor            
 färsk mynta eller koriander            
 rostad lök                             
 ätliga blommor                         
                                        
 Koka riset. Skär avokado, lax och gurka
 i tunna skivor. Doppa rispappret i     
 60-gradigt vatten. Lägg på blommor,    
 grönsaker och ris mitt på pappret. Vik 
 upp kanterna och rulla ihop. Strö över 
 rostad lök.                            
   svt.se/gokvall svt.se/gokvall        
                                        
 680 SVT Text         Onsdag 17 okt 2018
           RECEPT GO'KVÄLL          8/10
                                        
 Grönsaksland, 10 småport, 30 min.      
                                        
 1 dl finhackad ramslök                 
 200 g färskost                         
 2 msk olivolja                         
 1/2 tsk örtsalt                        
 skal från 1/2 citron                   
 svartpeppar                            
 10 skivor kavring                      
 100 g smör                             
 fina rädisor                           
 minimorötter med blast                 
 sockerärter                            
 grön sparris                           
                                        
                                        
                                        
                                        
                                forts-->
   svt.se/gokvall svt.se/gokvall        
                                        
 680 SVT Text         Onsdag 17 okt 2018
           RECEPT GO'KVÄLL          9/10
                                        
 Grönsaksland, 10 småport, 30 min.      
                                        
 Sätt ugnen på 180 grader. Lägg upp     
 kavring på en plåt med bakplåtspapper  
 och rosta i ugnen tills den är rostad  
 och har hårdnat. Mixa brödet i en mixer
 till ett fint smul. Smält smöret i en  
 liten kastrull och bryn tills det      
 mörknar och doftar nötigt. Låt svalna  
 lite och mixa sedan ner smöret med     
 kavringssmulorna . Ställ åt sidan. Mixa
 ramslök och ost. Rör ned oljan lite i  
 taget. Smaka av med örtsalt, citronzest
 och svartpeppar. Spritsa upp färskosten
 i glas eller små skålar. Grilla        
 sparrrisen i någon minut. Ansa och     
 skölj rädisor och morötter. Sätt dina  
 primörer i osten och strö över rostad  
 kavring.                               
   svt.se/gokvall svt.se/gokvall        
                                        
 680 SVT Text         Onsdag 17 okt 2018
           RECEPT GO'KVÄLL         10/10
                                        
 Rabarberdrink, 4-5 glas, 20 min.       
                                        
 1 dl socker                            
 1 dl vatten                            
 2 stjälkar rabarber                    
 8 cl färskpressad citronsaft           
 8 cl gin                               
 is                                     
 1 flaska Champagne eller andra bubblor 
                                        
 Koka upp vatten och socker och lägg i  
 rabarbern skuren i mindre bitar. Låt   
 koka i några minuter och ställ sedan   
 att svalna. Sila av rabarbern. Blanda  
 sockerlagen med gin och citronsaft och 
 skaka i shaker tillsammans med is. Sila
 upp i glas. Toppa med champagne eller  
 alkoholfritt.                          
                                        
   svt.se/gokvall svt.se/gokvall        
                                        
Automatisk uppdatering: Av |
Föregående sida  Nästa sida

© Sveriges Television AB | Sabina Rasiwala | text@svt.se