Plura: ”Jag är ingen otrogen människa”

Niklas Strömstedt bjuder in artister ur Sveriges absoluta toppskikt. Det blir en massa skön musik, samtal och hemligheter. Kvällens gäst är Plura som har med sig vännen Mauro Scocco.

I programmet delar Plura med sig av höjdpunkter ur karriären, musikminnen, spelar några låtar och berättar om bakgrunderna till flera av sina mest kända låtar.

Hur mycket censeurerar du dig själv när du skriver texter?

– Inte alls.  Jag bestämde mig någon gång på 80-talet att om jag skulle fortsätta att skriva låtar, och låta det vara intressant, att jag skulle försöka vara så sanningsenlig och uppriktig som möjligt, säger Plura i programmet.

Brottas du med det – hur mycket du kan lämna ut människor?

– Nej, om man har gjort slut med någon eller så, så är det så jävla tacksamt att vara låtskrivare, för då kan man ju ge igen i låten liksom.

(Niklas citerar låten Miljoner mil bort): Jag hatade dig - och varje ord ur din mun. Till slut bedrog jag dig hela tiden. Jag gjorde mot dig, vad du gjort mot mig. Vi turades om under kniven. En bröllopsresa till helvetet.

– Den där låten handlar inte om mig, det är en av få låtar som inte handlar om mig. Det är en annan historia, men den är sann. Det är klart att jag har vävt in egna erfarenheter också. Men jag är ingen otrogen människa, säger Plura i programmet. 

Tack för musiken

Musikprogram med Niklas Strömstedt