Följ med in i spiralen

Sanna Bråding och Johanna Koljonen

Johanna Koljonen med gäster samtalar om den transmediala serien The Spiral. Vad är transmedia – är detta det nya sättet att konsumera tv? Vad händer när verklighet och fiktion går in i varandra och vad betyder det för konsten när alla kan vara en konstnär?

In i Spiralen sänds i fyra avsnitt på 5-15 minuter vardera. Där kommer kritikern och programledaren Johanna Koljonen, som vi i våras kunde se i TV-cirkeln: Game of Thrones, att bjuda in gäster för en diskussion om The Spiral.

– Jag tycker att det är oerhört spännande att SVT ligger så i framkant när det gäller transmedialt berättande, där samma historia utspelar sig på olika plattformar samtidigt och där verklighet och fiktion kan vävas in i varandra. Även om det här är ett nytt sätt att berätta på, har det samtidigt långa rötter inom konstvärlden som jag ser fram emot att få samtala med mina gäster om, säger Johanna Koljonen.

Bland gästerna finns Ernst Billgren, konstnär, Suzanne Osten, dramatiker, Martin Eriksson, speldesigner, Annika Waern, forskare SICS (Swedish Institute of Computer Science), Ida Therén, journalist och Anders de la Motte, författare romanen [Geim] om Alternate Reality Game (ARG).

Den transmediala serien The Spiral produceras i ett unikt samarbete av sju europeiska tv-bolag och samsänds i åtta länder. På den gemensamma webbplatsen www.thespiral.eu kan man delta i handlingen och sökandet efter konstverken. Den 28 september kl. 21.00 presenteras resultatet av aktiviteterna på thespiral.eu framför Europaparlamentet i Bryssel.

Se alla avsnitt här till vänster