Ny dramaserie med Lars Mikkelsen och Alexandra Rapaport

Tre prostituerade kvinnor i Antwerpen, Berlin och Köpenhamn hittas döda, alla skjutna genom vänster öga och ett finger avskuret. Serien är skapad av Emmy-vinnarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe. I rollerna ser vi svenska skådespelaren Alexandra Rapaport och Lars Mikkelsen (House of cards, The Killing) bror till Mads Mikkelsen.

Till en början misstänker JIT-gruppen en belgisk journalist, men när ytterligare en kvinna hittas mördad och journalisten dessutom kidnappas tar fallet en helt ny vändning.  

Den organiserade kriminaliteten i Europa
Trafficking, prostitution, skattebedrägeri – mängden av brott bakom den organiserade kriminaliteten i Europa är enorm. ”The Team” ger inte bara en bild av den organiserade kriminaliteten i Europa, utan också av polisens samarbete, som på många sätt påminner om hur FBI arbetar.

Från den 1 januari 2010 skapades en helt ny era i den europeiska polisens tideräkning. Efter mer än sex år av förhandlingar och förberedelser anslöt hela Europa – utom Italien – sig till en ny överenskommelse för att förebygga och förhindra organiserad, internationell brottslighet. De europeiska länderna ska samarbeta genom att bygga upp gränstrupper, så kallade Joint Investigation Teams (JIT), som ska kunna arbeta snabbt och obyråkratiskt över gränserna och som har rätt att ta över och leda en undersökning.

Emmy-vinnare skrivit manuset
Dramaserien har regisserats av den nyligen bortgångna Kathrine Windfeld och är skriven av de trefaldiga Emmy-vinnarna Mai Brostrøm och Peter Thorsboe.

Rapaport och Engvoll i rollerna
Harald Bjørn (Lars Mikkelsen) från Danmark, Jackie Mueller (Jasmin Gerat) från Tyskland och Alicia Verbeek (Veerle Baetens) från Belgien arbetar tillsammans i en JIT-grupp, ett jobb som kostar på inte bara på det personliga planet, utan som också river upp gamla sår. I sitt arbete står de ofta vid kanten av död och ödeläggande, men det är också här de hittar sanningen och upplever en ny vänskap.

Serien har också flera svenska inslag. Alexandra Rapaport spelar 40-åriga Liv, gift med huvudpersonen Harald Bjørn och Ida Engvoll spelar rollen som polisen och IT-specialisten Kit Ekdal.

The Team

Dramaserie från 2015