SVT1Tisdagar 20.00

Bästa tipsen för ett härligt utomhusbröllop

blomma för tårta blir målad

Ett bröllop behöver varken bli dyrt eller krångligt om man tar hjälp av olika knep. Allt från tårta till belysning kan ordnas hemma, med ganska enkla medel.

I Trädgårdstider har vi under säsongen fått följa programledarna i förberedelserna för ett härligt sommarbröllop. Bland annat har Pernilla Månsson och inredaren Malin Persson tillverkat annorlunda placeringskort. Malin visar hur man enkelt kan vika små fröpåsar av vacker tapet och skriva gästernas namn på dessa.

– Det som är så fiffigt med den här modellen är att det inte behövs några gem, eller tejp.

Bröllopstårta är en sådan sak som många köper färdig. Men kocken Tareq Taylor visar att det inte alls behöver vara så svårt att göra en hemmagjord tårta, i modern stil. Tillsammans med trädgårdsmästaren John Taylor skapar han vackra blommor av sockerpasta och målar dem med ätbar pulverfärg.  

När man dukar för bröllopet kan det vara bra att veta hur mycket plats varje gäst behöver, i exakta mått. Tareq Taylor berättar att det är lagom att ge varje person ett utrymme på 60 centimeter.

– Ja för man vill gärna att det ska kännas intimt och mysigt också, säger Malin Persson.

Har man ett utomhusbröllop kan det vara fint dekorera med ljuslyktor, som man hänger upp i träden. Inredaren Malin Persson använder sig av gamla ölburkar som hon skär i med en mattkniv och på så sätt skapar enkla ljuslyktor för värmeljus.

Hela säsongen av Trädgårdstider finns i SVTPlay och innehåller fler bröllopstips och mycket annat.

Trädgårdstider

Trädgårdsprogram med Pernilla Månsson Colt