SVT1Tisdagar 20.00

”Ingen hemlighet att vi tycker om varandra”

Efter kärlekshyllningarna från Filip och Fredrik. Nu berättar tv-kocken Tareq Taylor om bakgrunden till den speciella andan bakom kulisserna i Trädgårdstisdag – och tackar sina vänner tillika programledarkollegor. ”Det har varit fantastiskt att få spela in programmet”, säger han.

Vårens säsong av Trädgårdstisdag går mot sitt slut – och programledarkvartetten har fått hyllningar från oväntat håll.

I Kanal 5:s Breaking News med Filip & Fredrik berättade programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson att tittarna hört av sig om den kärleksfulla stämningen i just Trädgårdstisdag.

– Detta är helt underbart att titta på, sade Filip Hammar som också ställde sig frågande till eventuella romanser i programmet.

Nu berättar tv-kocken Tareq Taylor om bakgrunden till den speciella andan i Trädgårdstisdag.

– Ja, jag såg att de uppmärksammade oss och det var så klart skoj, säger Tareq Taylor.

Finns det några okända romanser i programmet?

– Det har väl alltid dykt upp sådana rykten, men nej, vi är alla lyckligt gifta på var sitt håll, säger Taylor som passar på att hylla sina vänner tillika programledarkollegor Pernilla Månsson Colt, John Taylor och Malin Persson.

– Det är ingen hemlighet att vi alla som gör programmet tycker om varandra. Det sträcker sig även till de som inte är med i bild, alltifrån kameramän till producenter. Vi är ett sammansvetsat gäng som nu har gjort detta i sju år. Det har varit fantastiskt att få spela in programmet.

Låter som du hoppas på fler Trädgårdstisdagar framöver?

– Absolut, och skulle det inte bli så hoppas jag att vi i gänget träffas ändå.

Vad minns du annars bäst från årets säsong?

– Att det var den kallaste och blötaste våren i mannaminne när vi spelade in. Och att jag äntligen fick ett ordentligt kök samt att jag inte fick vara lika mycket i trädgården som förr om åren, säger Tareq.

Till sist, har du några bra semestertips för alla trädgårdsfrälsta?

– Jag vet inte om jag har några fler trädgårdstips. Men vill man resa så vill jag slå ett slag för alla fina platser vi har här i landet. Det finns fruktansvärt mycket fint att se och upptäcka i Sverige. Just nu befinner jag mig på Höga kusten och det är helt fantastiskt. Inga mygg och på stranden syns bara ens egna fotspår samtidigt som himlen är blå och vacker. Underbart helt enkelt, säger Tareq.