Inspiration från England i Trädgårstider

John och Pernilla åker till trädgården Great Dixter och träffar trädgårdsmästaren Fergus Garrett.
John och Pernilla åker till trädgården Great Dixter och träffar trädgårdsmästaren Fergus Garrett.

Pernilla och John har varit i England och hämtat inspiration. De besöker fantastiska trädgården Great Dixter där trädgårdsmästaren Fergus Garrett lär dem skapa en Pot Display, alltså en krukträdgård som är något alldeles extra.

Pernilla fascineras över guideboken The Yellow book, eller som den officiellt heter: The National Garden Scheme, och initierar ett möte med Penny Snell, en av domarna som bedömer vilka trädgårdar som är fina nog att plats i boken. En tanke slår rot hos Pernilla, men John är en aning skeptiskt, till att börja med.

Hemma på gården är det ganska brunt och grått så här års – bara snödroppar och krokus har kommit upp ännu, men Pernilla, John, Tareq och Malin har sina egna sätt att sparka igång våren på. Delvis med inspiration från England förstås, men både Malin och Tareq har sina egna sätt att skapa växtvärldar på. Malin gör ett växtterrarium och Tareq mekar loss i containern, fjolårets love-box, som handlar förvandlar till en lab-box med ett hydroponiskt odlingssystem. Till middag blir det grillat lamm med en massa goda tillbehör som ugnsbakad rotselleri och linser.

 

Säsongspremiär för Trädgårdstider den 2/5 i SVT1 och i SVT Play klockan 20.00.