SVT1Tisdagar 20.00

Pernilla Månsson Colts hemliga vapen för vinst i Trädgårdstider

Vem vinner kökslandsutmaningen i Trädgårdstider?
Vem vinner kökslandsutmaningen i Trädgårdstider?

John går i gamla fotspår och besöker sin syster Madeleine i England. Pernilla försöker få fram så mycket bakgrundsmaterial hon kan men även ett och annat tips till den egna trädgården. Hos Rob Smith hittar de en entusiastisk grönsaksodlare och visst kan de få det lika fint hemma. Men frågan är vem av de fyra som vinner kökslandstävlingen?

Pernilla är säker på att hon vinner kökslandsutmaningen. Hon satsar precis som Rob på klassiska grönsaker. Och hon har två ess i rockärmen – Robs elefantvitlök och en odlingstunnel för värmekrävande grönsaker.

Tareq är lika säker på att det är han som går vinnande ur tävlingen. Han satsar på struktur, form och färg samt mycket höjd. Det blir bland annat kronärtskockor, majs och cerise morötter – lika vackert som gott.

Malin och John färdigställer den nya sittplatsen på baksidan genom att bygga en brygga över den gamla poolen som nu blir sumpmark med vackra blommor och prydnadsgräs. I två av betongrören planerar de vackra bladväxter.

Pernilla och Tareq skapar en lättskött och spännande suckulentträdgård i växthuset och Malin passar på att ta sticklingar av såväl suckulenter som en rad andra krukväxter.

John förökar snödroppar på bästa sätt, genom att dela dem på senvåren, innan de vissnat ner helt.

Dessutom bjuder Tareq på stekt makrill med sparris och musslor.

 

Avsnitt 3 av Trädgårdstider sänds den 16 maj klockan 20.00 i SVT Play och i SVT1.

Trädgårdstider

Trädgårdsprogram med Pernilla Månsson Colt