Malin fixar ett härligt sommarhäng

Malin Persson - ny profil i Trädgårdstisdag
Malin Persson - ny profil i Trädgårdstisdag

Mysfaktorn blir ännu högre i Trädgårdstisdag när nya programledare Malin Persson gör entré. Med hjälp av hennes feeling för design och inredning kommer programmets lada att förvandlas till ett skönt sommarhäng. Och hon är full av idéer.

– Det första jag ska göra är en ateljé, för vi måste ha ett ställe där vi kan skapa. Och Tareq vill ha ett bättre kök, det ska han få. Dessutom ska vi göra en uteplats med grill, säger Malin.

Malin Persson är 35 år och kommer från Osby i Skåne. Hon är självlärd i inredning och har tränat flitigt på sina egna hem. I många år bodde Malin i Rom, där hon först pluggade italienska, sedan jobbade som fotomodell och drev en bokbar med sin man. De senaste två åren har hon bott i Malmö och renoverat sitt eget hus samt bloggat om inredning.

Man hittar sällan Malin i de stora varuhusen. Betydligt större chans är det att hon letar prylar på loppis och nätet. Hon älskar gamla grejor och gillar att mixa stilar hejvilt. Det gamla gör hon gärna om till något snyggt och funktionellt – för funktionellt vill hon ha.

Malin tar nu klivet in i tv-rutan och är jätteglad för det – men också lite nervös.

– Jag har inga färdiga ritningar när jag jobbar, vägen mot målet består av improvisationer så man vet aldrig hur resultatet kommer att bli. Jag tänker också prova på att mura och det har jag aldrig gjort förr...