Tre präster och en pastor letar efter kärleken

Prästerna och pastorn tillsammans med programledare Mark Levengood.
Prästerna och pastorn tillsammans med programledare Mark Levengood.

Programledaren Mark Levengood ska hjälpa tre präster och en pingstpastor att hitta kärleken – i helt nya serien Tro, hopp och kärlek. ”Det här yrket har sällan skildrats i tv”, säger Peter Nyrén, programbeställare på SVT.

I SVT:s nya programserie Tro, hopp och kärlek får tittarna möta en pingstpastor och tre präster i Svenska kyrkan i deras vardag och församlingsarbete. De hoppas alla hitta någon att dela sitt liv med. Under serien samtalar programledaren Mark Levengood med de medverkande om vad som är viktigt i ett förhållande, vad de söker i en relation och vad det innebär att vara make eller maka till en ledare i en församling.

– Med Tro, hopp och kärlek vill vi ge en inblick i ett yrke som är omgärdat av förutfattade meningar och visa att präster och pastorer också har en längtan efter kärlek och äktenskap, precis som de flesta av oss, säger Peter Nyrén, programbeställare på SVT.

– Det här yrket har sällan skildrats i tv och bilden av kyrkan och religionens roll i dagens samhälle tror jag är ganska vag för många. Samtidigt är församlingsarbetet inget nio till fem-jobb. Det innebär ett starkt engagemang som ofta lämnar litet utrymme för att träffa en partner.

Deltagarna bor i olika delar av landet och får under seriens gång lära känna flera personer. Förhoppningen är att de vid seriens slut ska ha mött sina framtida livspartners.

Premiär för Tro, hopp och kärlek tisdagen den 1 september klockan 20 i SVT1 och i SVT Play.