Därför tänkte Colin Farrell nobba True detective

Han fick frågan som världens alla skådespelare drömmer om – och tänkte nobba kultserien. Men Colin Farrell tänkte om inför inspelningarna av True detective, avslöjar han i en intervju med TT.

True detective nådde kultstatus redan efter första säsongen, som bland annat visats i SVT. Thrillerserien – då med Matthew McConaughey och Woody Harrelson i huvudrollerna – har bland annat belönats med fem Emmys.

De framgångarna fick Colin Farrell att tveka när han fick frågan som hela skådespelarbranschen just nu drömmer om. Först tänkte han tacka nej till erbjudandet om en roll i säsong två.

– Jag tyckte så mycket om den första omgången, jag ville inte komma i närheten av en uppföljare, säger han till TT.

Men han ändrade inställning – och när den andra säsongen visas i USA med start 21 juni är Farrell, Vince Vaughn och Rachel McAdams i huvudrollerna. Den åtta avsnitt långa serien, som utspelar sig i Los Angeles, kommer att visas i SVT under våren/sommaren 2016.

– Säsong ett satte verkligen ribban högt, och jag förstår verkligen om ni är många som är lite oroliga. Det skulle jag också vara, säger Farrell till TT.

Andra säsongen, som är fristående gentemot den första, beskrivs av Tvdags.se som ”mindre ockult och mer skitig och pervers”.