Efter kritiken – hon kan ha räddat True detective

Hyllad som en kultserie. Men True detective har också kritiserats för sin totala mansdominans – och nu pekas Rachel McAdams ut som en nyckelfigur i den kommande säsongen av thrillerserien. ”Jag älskar att hon inte är flickvännen”, säger McAdams om sin rollfigur.

Hon kan ha räddat den nya säsongen av True detective.

Den analysen gör i alla fall Vanity Fair-krönikören Joanna Robinson. I premiärsäsongen, som redan blivit kultförklarad, gjorde Matthew McConaughey och Woody Harrelson supersuccé i polisrollerna.

Samtidigt menade kritikerna att handlingen i serien var alldeles för manlig i tilltalet – och påpekade att de enda kvinnliga karaktärerna var antingen offer eller partners till de manliga huvudrollsinnehavarna. Samtidigt slog Michelle Monaghan, som spelade polisfru i serien, tillbaka.

– Jag tycker verkligen att det var missvisande kritik, berättade hon i en intervju med Vanity Fair.

Nu pågår inspelningarna av den kommande säsongen – där Rachel McAdams spelar en av rollerna. Hemlighetsmakeriet kring säsong två är massivt och än så länge har tv-bolaget HBO endast offentliggjort ett fåtal detaljer kring serien.

Men i en stor intervju med Marie Claire avslöjar McAdams vissa detaljer kring sin karaktär.

– Jag älskar att hon inte är flickvännen eller frun. Hon bryr sig egentligen inte om vad alla tänker, hon känner inget ansvar för andra människors känslor. Hon försöker inte vara charmig, säger hon till Marie Claire.

Rökande landsortspolis

I den nya säsongen spelar hon en av de större rollerna – nämligen som polisen Ani Bezzerides. Hon beskrivs som en rökande landsortspolis som dricker för mycket, spelar för mycket och försöker lösa ett kusligt mord.

– Jag älskar när man får utforska någon som har en sådan totalt annorlunda bakgrund än en själv, säger McAdams om rollens karaktärsdrag.

Under förberedelserna har hon specialstuderat verkliga poliser i Ventura Country P.D – och samtidigt kom hon till en insikt.

– Jag förstår inte hur de gör det varje dag.

Den amerikanska premiären av andra säsongen sker 21 juni i år. Sedan tidigare står det klart att SVT sänder serien vår/sommaren 2016.