Stjärnans ärliga erkännande: ”Spydde under skottscenen i True detective”

Rachel McAdams i True detective
Se den omtalade, cirka nio minuter långa skottscenen i True detective som var så ansträngande att stjärnskådisen Rachel McAdams tvingades spy.

SPOILERVARNING FÖR AVSNITT 4! Skottscenen var hela nio minuer lång i True detective. Då hamnade stjärnan Rachel McAdams i spykaos. – Det var mitt eget fel, säger den Oscarsnominerade skådisen till Variety.

Se True detective här i SVT Play!

I det fjärde avsnittet, som visas på tisdagen i SVT, visas en scen med massiv skottlossning – och utan att spoila för mycket kan vi säga att Rachel McAdams, som spelar SWAT-polisen Ani Bezzerides, spydde bakom kulisserna vid inspelningarna.

Den omtalade scenen, som är nästan nio minuter lång och har runt 400 000 visningar på Youtube, var krävande för skådespelaren.

– Det var ganska intensivt. Jag spydde faktiskt under den scenen, säger McAdams som berättar för Variety att hon sprang över motsvarande två fotbollsplaner under den inspelningen medan hon samtidigt laddade om sitt vapen.

– Men det var mitt eget fel. Jag hade druckit energidryck och försökte bara hålla energinivån uppe. Ingen bra kombination, med springandet och allt.

Andra säsongen av True detective har mötts av kalla handen av flera kritiker. Men McAdams insats i tv-serien har applåderats, och tidigare i år blev hon Oscarsnominerad för sin roll i filmen Spotlight.

Dessutom får hennes stylist en fjäder i hatten från Buzzfeed-skribenten Maggy van Eijk som menar att McAdams frisyr är det bästa med hela True detective.

Själv har McAdams berättat att hon längtat efter en roll som den i True detective – ocharmig och tuff. I en intervju med amerikanska tidsskriften Time har hon berättat om svårigheterna för kvinnliga roller att uppfattas som både tuffa och osympatiska.

– Det verkar som att, trots att rollfigurerna är tuffa, så kan de ändå inte vara otrevliga. Du kan vara vass å ena sidan, men inte också på andra sidan. Jag vet att det är ett problem att man inte vill tappa sin publik. I en film har man helt enkelt inte tid att bygga upp sympatin för karaktären. Men jag tycker att vi är på väg bort från det inom tv. I tv har du lite mer spelrum att låta dem både stiga, falla och stiga igen och vara mycket mer komplicerade personer.

Se True detective här i SVT Play!

Tisdag 5 april 22.30 i SVT1 och SVT Play

9 saker du inte visste om andra säsongen av True detective