SVT sänder säsong två av True Detective – se nya trailern

Colin Farrell och Vince Vaughn i den ny säsongen av True detective.

Efter succén med kultförklarade True Detective kommer SVT nu sända den nya säsongen. Nu har en ny trailer släppts – se den här.

Det tog inte lång tid innan True Detective blev kultförklarad och den första säsongen blev omåttligt populär. Så det är föga förvånande att serien nu fortsätter med en andra säsong och SVT väljer att sända även denna.

– Vi kommer att kunna sända säsong två från och med våren eller sommaren 2016, berättar SVT:s programinköpare Henrik Palm.

Hemlighetsmakeriet kring serien har varit massiv – och hittills har endast ett fåtal pressbilder släppts från tv-bolaget HBO, liksom en trailer.

Men på torsdagen slog den ner som en bomb – den andra, nya trailern som du kan se här.

Den första teasern, som släpptes i april, har i skrivande stund nått över 6,5 miljoner visningar på Youtube.

Det nervkittlande mörka polistemat kommer genom Nic Pizzolatto, som skrivit hela manuset till första säsongen, fortsätta att spira i den andra säsongen då han även där skriver manuset. Men mycket annat kommer att ändras. Till exmepel kommer en helt ny rollbesättning introduceras och det är Colin Farell, Vince Vaughn och Rachel McAdams som har knipit de största rollerna. De första avsnitten kommer dessutom regisseras av Justin Lin, som är känd för filmerna Fast and furious, Better Luck Tomorrow och tv-serien Community. Den nya inspelningsplatsen blir i Californinen, västra USA, till skillnad från första säsongen som utspelar sig i Louisiana, södra delen av landet.

Förhoppningarna är stora inför den nya säsongen och om fler säsonger skulle rulla in så kommer SVT hänga med.

– Om det blir ännu fler säsonger efter den kommande så sänder SVT dem också, säger Henrik Palm.