Göteborgs kommuninvånare får stå för notan

Till fastighetsmässan Mipim i Cannes reser varje år fler än tusen företagare, politiker och tjänstemän från Sverige. Uppdrag granskning har gått igenom vad Göteborgs kommuntoppar har låtit skattebetalarna stå för under vistelserna.

Den stora fastighetsmässan Mipim i Cannes genomsyras av lyxiga mingel med alkohol som gemensam nämnare, men även vid sidan av själva mässan passar många deltagare på att äta och dricka gott. I början av oktober avslöjade Uppdrag granskning hur Staffanstorps kommunrepresentanter låtit skattebetalarna stå för utlägg i samband med mässan som inte hade med arbetet att göra.

Den här gången har Kommungranskarnas reporter Sophia Djiobaridis riktat ljuset mot Göteborgs kommuns deltagande i Mipim.

- Det är en utmanande miljö, vi är där nere för att arbeta. Vi har ju inte valt att världens största investerarmässa ligger just i Cannes, säger Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg.

Uppdrag granskning kan avslöja mycket generösa bjudningar, felaktiga kvitton och en ekonomisk kontroll som många gånger är obefintlig.

Del 10 av 16.

Sänds i SVT1 och i SVT Play, onsdag 6 november klockan 20:00.