Tisdag morgon: Kall morgon. Redan under natten drar moln in från sydväst och kylan dämpas något. I övrigt en kall inledning på dagen, och det efter en natt med frost eller markfrost i stora delar av landet. Kartan till vänster visar nattens frostrisk. Foto: SVTVisa alla (6)
Visa alla (6)

Omläggning i söder

Uppdaterad
Publicerad

Tisdag morgon: Kall morgon
Redan under natten drar moln in från sydväst och kylan dämpas något. I övrigt en kall inledning på dagen, och det efter en natt med frost eller markfrost i stora delar av landet.

Tisdag: Regn följs av mildluft
Mildare luft från sydväst föregås av ett regn, men när det når norra Värmland, västra Dalarna och Härjedalen lär det delvis bli som snö. Mycket moln vidare norröver också, och där kan det snöa eller regna lite lätt ur molnen, men det är bara små mängder attvänta där.

Tisdag kväll: Milt i söder
Mildluft och regnet förs vidare österut, och därmed blir natten mot onsdag inte alls lika kall i söder som tidigare nätter. Rörelsen på mildluften norrut går trögare, och efterhand mattas också regnet och snön av alltmer i nordvästra Svealand och södra Norrland.

Onsdag: Milt i söder
På onsdag är det inte mycket regn och snö kvar över mellersta Sverige, men samtidigt når nästa portion med regn och skurar in från sydväst. Däremellan hinner det blir en del sol i Sydsverige, och även i ett stråk genom norra norrland kan solen visa sig lite. I övrigt är det moln, moln och mera moln som gäller.

Torsdag: Tudelat
Temperaturkonstrasten ökar alltmer i norr, för på torsdag är mildluften som mest väletablerad i söder. I norr en glidande skala mot allt kallare allt längre norrut, och därtill mycket moln och på sina håll även lite regn, blötsnö och snö också.

Fredag–lördag–söndag: Kampen fortsätter
Kylan längst i norr vill inte riktigt ge vika, så helgen bjuder på en stor temperaturkontrast i landet. från 15-gradig höstvärme i söder till minusgrader och snöfall längst i norr.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer