Hagel i Rom

Busvädret i Italien

Publicerad

Det ostadiga vädret kan fortsätta längre fram

Under söndagen den 21 oktober fördjupades ett ettrigt lågtryck över det Tyrrenska havet där främst Italien fick ta del av en hel del blåst, kraftigt regn och åska. Lokalt blev det även stora mängder hagel som föll under en förhållandevis lång tid. Faktum är att mängderna blev så extrema att det gav upp hov till stora problem med framkomlighet på vägarna samt med översvämningar.

Hagel och snö
I bland annat huvudstaden Rom så översvämmades ett flertal tunnelbanestationer under de intensiva hagelskurarna. Därtill så möttes man i skidorten Prati di Tivo, i centrala Italien av mycket stora snömängder på kort tid under måndagen den 22 oktober.

Tillfällig stabilisering
Vädret stabiliseras tillfälligt vid Medelhavet när ett högtryck växer in västerifrån, men även mot vecka 44 väntas det ostadiga vädret att fortsätta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer