Onsdag morgon Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Vårvärme i sikte

Publicerad

Onsdag: Blåsigt i fjällen
Mildare luft strömmarin västerifrån och temperaturen stiger. Mitt på dagen kläs himlen i flera olika molnslag och det finns chans för sol både här och var. Solchanserna som ökar under eftermiddagen då molnigheten minskar rent allmänt.  I fjällen blir det blåsigt med tidvis snöbyar.

Onsdag kväll: Det klarnar upp
Kvällen bjuder på mest klart väder i stora delar av landet. Till natten ökar molnigheten i fjällen och snö drar in. Samtidigt ökar vinden igen. Temperaturen sjunker och det blir minusgrader i Norrland, Svealand och lokalt i Götaland under natten till torsdag.

Torsdag: Vårvärme
Varmare luft fortsätter att strömma in över landet och det blir uppåt 15 grader i söder och knappt tio grader utmed Norrlandskusten. I fjällen blir det dock ganska ruggigt med snö, regn och blåst. Slöjmolnen i söder kan tidvis vara ganska täta och utmed kusten kan det dröja kvar dimmoln.

Fredag–lördag–söndag: Fortsatt vårväder

På fredag fortsätter det att blåsa friska vårvindar från väster. Finner man en plats i lä går det nog att få en riktigt skön stund i solen. I fjällen består det hårda vädret med snö, regn och blåst. I helgen blir vinden lite mer nordvästlig och kallare luft drar ner över landet.  På lördag får vi räkna med regn och blötsnö som rör sig söderut med den kallare luften. Det kan nog på en del platser bli ganska soligt, men småkyligt vårväder. I fjällen mer moln och snöbyar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer