Koldioxidnivån ökar snabbt

Publicerad

Koldioxidhalterna i atmosfären ökade med rekordfart under 2016, detta enligt Meteorologiska världsorganisationen WMO som har publicerat en rapport.

21 Mars kom en rapport från WMO säger att koldioxidnivåerna nu har nått nivån 403,3 ppm, vilket är en 50 procent snabbare ökning från 2015 till 2016 än genomsnittet för det senaste decenniet.

Rapporten tar även upp extremväder och säger att en stor förändring av klimatet håller på att äga rum – en förändring som vi inte riktigt kan förstå oss på.

– Även utan en stark El Niño i 2017 ser vi andra anmärkningsvärda förändringar över hela världen som utmanar gränserna för vår förståelse av klimatsystemet, säger David Carlson, direktör för världsklimatforskningsprogrammet.

WMO hoppas att rapporten kommer att bidra till debatten vid en stor klimatkonferens i Bonn, Tyskland, som börjar nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer