Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Tropiska ovädret Chanthu

Uppdaterad
Publicerad

Ovädret Chanthu som under de senaste dagarna rört sig norrut längs Kinas östkust viker nu av åt nordost och tar sikte på Japan. Ovädret ser ut att passera söder om Sydkorea, men tillräckligt nära för att ändå resultera i kraftiga vindar vid kustremsan. När ovädret drar in över Japan under fredagen väntas den göra det som en tropisk storm med vindhastigheter strax under orkanstyrka. Vi kan vänta oss stora regnmängder och det är risk för översvämningar och jordskred. Under helgen rör sig Chanthu vidare åt nordost under försvagning.

Chanthu bildades ute på öppet av, över västra Stilla havet den 6 september. Därefter rörde den sig på en bana västerut mot Philippinerna och sedan vek av norrut för att passera strax öster om Taiwan. När ovädret var som kraftigaste klassades det som en kategori 5 orkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer