Polarjetströmmens ungefärliga läge 1-5 december. Foto: SVT

Polarjetströmmen i berg- och dalbana

Publicerad

Polarjetströmmen, den kraftiga vind på hög höjd som uppstår på grund av temperaturskillnader i atmosfären väntas vara riktigt svängig under kommande period för Europas del.

Polarjetströmmens ungefärliga läge kommande tid

Det svänger en del om vädret och kommer fortsätta göra det den kommande tiden. Polarjetströmmen kommer periodvis att se ut som den gör i bilden ovan vilket innebär milt väder. Då och då hamnar kalluften hos oss. Det är ännu för tidigt att säga hur det kommer se ut runt jul, men befinner man sig i södra Sverige är vit jul ingen garanti i år heller.

Hoppiga prognoser
Prognoserna har varit hoppiga den senaste tiden och osäkerheten på längre sikt är extra stor. Det mesta tyder på fortsatt pendlande mellan korta milda och kalla perioder. Inte så bra för halkan kanske, som brukar bli värre vid den här vädertypen. Sammantaget blir det ändå ganska normalt eller mildare väder för årstiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer