Tisdag morgon: Mycket moln och regn. Under natten förskjuts ett större områden med regn och även åskskurar sakta norrut över Dalarna samt södra och mellersta Norrland. Det blåser också upp till hårda nordvindar på södra Bottenhavet. I södra Götaland, Gotland och utmed kusterna i söder blir det en ganska solig och  varm tisdagsmorgon. Foto: SVTVisa alla (6)
Visa alla (6)

Svalare luft tar sakta över

Uppdaterad måndag 21 juni kl. 18.55


Tisdag morgon: Mycket moln och regn
Under natten förskjuts ett större områden med regn och även åskskurar sakta norrut över Dalarna samt södra och mellersta Norrland. Det blåser också upp till hårda nordvindar på södra Bottenhavet. I södra Götaland, Gotland och utmed kusterna i söder blir det en ganska solig och  varm tisdagsmorgon.

Tisdag: Varmt i söder, svalare i norr
Under dagen rör sig regn och lokal åska ut mot Norrlands kustland. Lokalt kan det komma skyfallsliknande regn. Även Svealand får en del regnskurar på dagen och mycket moln. Bara längst i öster lite mer sol. Götaland får soligt på många håll, men kring Vänern och Vättern blir det mest molnigt. Varmast blir det åter utmed Smålandskusten där temperaturen lokalt når 30 grader.

Tisdag kväll: Regnet mattas av
Under kvällen blir det allt mer uppehåll i Norrland, men en hel del moln hänger sig kvar i öster. Dalarna, Värmland, Uppland och Gästrikland får lokala kvällsskurar. I Götaland mest vackert väder, men lokalt, främst i nordväst fortsatt molnigt.

Onsdag: Mer ostadigt i söder
Till på onsdag har den lite mer ostadiga luften förskjutits söder ut och det blir från morgonen en hel del moln i södra halvan av Sverige. Fram på dagen lyfter molnen, det blir stackmoln och lokala skurar främst i inre Götaland. Det varmaste området i Sverige ligger kvar utmed Smålandskusten där det åter kan bli 25-30 grader. Norrland får en ganska solig dag med svaga vindar och runt 20 grader.

Torsdag: Lågtryck närmar sig från Atlanten
På torsdag drar moln och skurar in mot fjällkedjan och över en stor del av landet bildas regnskurar på dagen. Soligast blir det utmed mellersta och norra Norrlands kustland samt i de västra och södra delarna av Götaland.

Fredag, lördag, söndag: Ostadigare och lite svalare
Detaljerna för midsommarhelgen är ännu rätt osäkra. De stora dragen är att vi på fredag (midsommarafton) får in en kallfront över Norrland som ger mycket moln och regn på många håll. I Götaland och Svealand ser dagen ut att bjuda på en del sol, men lokala skurar kan inte uteslutas. Vindarna blir generellt svaga till måttliga från varierande riktning. På lördag-söndag kan vi räkna med klassiskt svenskt sommarväder med växlande molnighet och lokala skurar. Soligast vid kusterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer