Henrik Reimer Foto: SVT/Johan Paulin

Henrik Reimer

En glad påg från Lund

Henrik är en glad påg från Lund. Efter gymnasiet ville Henrik ta en större del av det studentikosa som är Lund, så studierna på universitetet kunde inte vänta. När tre intensiva men roliga år som student var förbi och meteorologiexamen blev ett faktum var det dags att lämna hemstaden. Han flyttade hösten 2018 till en annan stad med spårvagn, Norrköping, för en tjänst på SMHI. Vistelsen i Norrköping blev inte allt för lång då han drygt två år senare bytte SMHI-kontor och flyttade till en större spårvagnsstad nämligen Göteborg. Under sin semester kunde Henrik inte låta bli att ändå jobba med väder så hoppar med glädje in här på SVTs väderredaktion.  

Förutom att spendera sin tid på framför väderkartor, hittar ni honom ofta i goda vänners lag eller under sommaren på en strand. Då främst på västkusten och helst i hans mammas hemort Varberg. Där har barndomens somrar oftast spenderats med mycket bad och lek. Så det är en ynnest att få återkomma på lediga dagar, såklart med fortsatt fokus på just bad och lek!

Ålder: Född 1996

Familj: Storasyster och storebror, mamma och pappa 

Tidigare karriär: Korvgubbe och karusellförare

Dold talang: Spelar trombon

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer