Anni-Frid Lyngstad om stora sorgen: ”Man känner att man knappt kan överleva”

Anni-Frid Lyngstad gästar Lars Lerin.
Anni-Frid Lyngstad gästar Lars Lerin.

När Abba-ikonen Anni-Frid Lyngstad berättar om dottern och mannens bortgång för Lars Lerin kan hon inte hålla tårarna borta. – En obegriplig sorg, berättar sångerskan.

Den före detta Abba-medlemmen Anni-Frid Lyngstad tackar sällan ja till att medverka i intervjuer. Men när konstnären Lars Lerin ber om att få träffa henne beslutar hon sig för att för en gång skull säga ja.

– Jag gick in och tittade på olika program som Lars har deltagit i och jag kände att det var en fin person. Om jag ska göra det med någon så ska det vara med en person jag har en kemi med, berättar Lyngstad i premiäravsnittet av Vänligen Lars Lerin.

Det första gången på 20 år som Anni-Frid Lyngstad bjuder in någon till sitt hem. När Lars Lerin besöker den berömda sångerskan på Mallorca föds det ett intensivt och känslosamt samtal när Lyngstad berättar om när hennes dotter gick bort 1998 och mannen Ruzzos död året därpå.

– Tänk så stark du har varit att ändå, att kunna gå vidare. Klarat att ta ett steg till och skapa nya förutsättningar för dig själv och levt ett nytt liv, säger Lerin.

– Det tog väldigt lång tid, det tog väldigt många år. En obegriplig sorg, du vet när man känner så där att man knappt kan överleva, förklarar Lyngstad.

I programmet får vi höra mer om Abba-ikonens liv, kärlek, sorg och skapande. Lerin ställer också frågan som miljontals fans aldrig slutar undra över: Kommer hon någonsin att göra musik igen?

Se mer av Anni-Frid Lyngstad i Öppet arkiv

Lars Lerin om nyfunna vännerna: ”Vi har varit helt oskiljaktiga”

Hela avsnittet ser du onsdag 13 januari klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play.

Vänligen Lars Lerin

Konstnären Lars Lerin söker en vän