Nya dramaserien Vår tid är nu – en familj, tusen konflikter

Vår tid är nu

I höst är det premiär för en av SVT:s största dramasatsningar någonsin. Vår tid är nu är en passionerad familjekrönika i 20 avsnitt om kärlek, konflikter och svek. I några av huvudrollerna ses Suzanne Reuter, Peter Dalle, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt från Portkod och Charlie Gustafsson från Vikingshill. Serien är skapad av Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind. För huvudregin svarar Harald Hamrell.

SVT Play: Kolla in trailern till Vår tid är nu

Måndagen den 7 maj 1945 - andra världskriget är äntligen över och en ny, ljusare tid står för dörren. Mitt i fredsfirandet på Kungsgatan i Stockholm möts två främlingar i en hastig kyss, för att genast skiljas åt igen. Överklassflickan Nina och kökspojken Calle vet inte ännu att deras korta möte kommer att få en omvälvande betydelse i många människors liv.

För familjen Löwander innebär krigsslutet en enorm lättnad. De driver Djurgårdskällaren, en av de finare restaurangerna i hjärtat av Stockholm. Äldste sonen Gustaf har med tveksamma medel lyckats hålla restaurangen vid liv under krigsåren. Han vill fortsätta att driva den precis som familjen gjort i alla tider.

När mellansonen Peter återvänder hem efter kriget upptäcker han att familjens restaurang står på randen till konkurs. Nu krävs stora förändringar som möter de nya tiderna. Är familjens yngsta dotter Nina räddningen? Hon strider för att få öppna nattklubb i restaurangens festvåning, men hennes förälskelse i Calle vänder upp och ner på hennes liv.

Djurgårdskällarens framtid utvecklas till en öppen konflikt i familjen. Men den som fattar de verkliga besluten är mamma Helga, som med hjälp av köksmästare Backe vakar över verksamheten. Nu står hon inför utmaningen att hålla samman familjen och samtidigt säkra restaurangens överlevnad i en ny tid.

Från hösten 2017 får tittarna följa familjen Löwander och restaurangens personal genom decennier av framgångar och nederlag, kärleksrelationer och konflikter, ackompanjerat av tidens musik och mode.

I huvudrollerna bland andra:

Helga Löwander – Suzanne Reuter
Gustaf Löwander – Mattias Nordkvist
Peter Löwander – Adam Lundgren
Nina Löwander – Hedda Stiernstedt
Stig ”Stickan” Backe – Peter Dalle
Suzanne Goldstein – Hedda Rehnberg
Calle Svensson – Charlie Gustafsson
Margareta ”Maggan” Nilsson – Josefin Neldén
Lilly Lindström – Karin Franz Körlof
Ethel Jonsson – Anna Bjelkerud
Kurt Ragnarsson – Göran Ragnerstam
Bellan Roos – Rasmus Troedsson
Sonja Persson – Malin Persson

Manus: Ulf Kvensler, Malin Nevander, Johan Rosenlind och Jonas Frykberg.
Regi: Harald Hamrell, Molly Hartleb (säsong 1), Anna Zackrisson, Andrea Östlund (säsong 2).
Producent: Susann Billberg 
Projektledare på SVT: Göran Danasten

Serien produceras av Jarowskij, i en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film i Väst.