Han har räddat massor av djur – så här gick det för superveterinären efter tv-programmet

Världens bästa veterinär.

Noel Fitzpatrick är superveterinären som räddat massor av djurliv. Nu berättar han om valet att leva som singel, varför han avlivar djur i trädgården och hatmailen som kan dyka upp efter att tv-kamerorna släckts. – Jag gör alltid mitt bästa för varje djur som kommer innanför våra dörrar, säger han till The Telegraph.

Säsongsavslutning för Världens bästa veterinär – se programmet här!

Han är superveterinären som blev den förste i världen att amputera en protes till en katt som förlorade två fötter i en olycka.

När tv-kamerorna släckts fortsätter Noel Fitzpatrick sina försök att rädda liv på djuren vid hans klinik.

I en intervju med The Telegraph berättar Fitzpatrick om varför han väljer att leva som singel, hatmailen han fått efter programmet – och sin hund som är namngiven efter filmstjärnan Keira Knightley.

– I fall jag inte hade varit en arbetsnarkoman och självvald singel så hade hon varit min idealkvinna. Men jag var uppe till halv fem i morse, och då hade hon stuckit och gift sig med en rockstjärna, säger Fitzpatrick till Telegraph.

Här hittar du alla avsnitt av Världens bästa veterinär

I höstas öppnade professorn en ny, toppmodern klinik för onkologi i Guildford, Surrey. Under sommaren tvingades han avliva en hund vid sjukhuset. 

– Jag känner mig lite sårbar i dag. Jag var tvungen att avliva en hund ute i trädgården, Jag gör alltid det, om det inte regnar, så att djurets sista stund ska få tillbringas i solsken och på gräsmattan.

Fitzpatrick, som säger att han helst vill se hoppingivande rubriker om sig själv snarare än förtvivlan, berättar också att han fått en del hatmail efter programmet.

– Jag får sådana fruktansvärda hatmail om jag behandlar ett speciellt djur gratis. Som Spud, en hemlös mans hund, eftersom det anses orättvist och diskriminerande. Men om jag utför en mycket komplicerad procedur och tar ut ett belopp för det eftersom protesen kanske kostar 150 000 pund att utveckla,jag har 211 i personalstyrkan att betala i lön och har skulder, så får jag kritik för det också.

Kan du inte heller få nog av djur? Se massor av program och dokumentärer här i SVT Play!