Leif GW om terroristattacken i Paris

Terrorattacken mot Charlie Hebdo
Terrorattacken mot Charlie Hebdo

I säsongens första Veckans brott analyserar Leif GW Persson händelseförloppet kring attacken på satirtidningen Charlie Hebdos redaktioner i Paris. Hör Tony Hron berätta om det horribla mordet på sin son för 20 år sedan. Följ med Stockholmspolisens krogsektion när de slår till mot misstänkta knarkodlingar.

Terrorattacken mot Charlie Hebdo
Många har sett de dramatiska bilderna från i onsdags när några terrorister attackerade satirtidningen Charlie Hebdos redaktioner i Paris. Vi visar hur det hela gick till och i studion analyserar Leif GW Persson händelseförloppet.

På spaning efter hemodlare
Hemodling av cannabis i har ökat drastiskt. Odlingsutrustning är lätt att hitta på nätet och fröerna i sig är inte olagliga att köpa, för några tusenlappar kan du lätt få tag på allt du behöver. Sverige har ansetts självförsörjande och i perioder har polisen även noterat att utbudet har varit större än efterfrågan. Veckans Brott följer med Stockholmspolisens krogsektion när de slår till mot misstänkta knarkodlingar.

Fotoförbudet i rättsalarna
Sedan 1948 finns ett förbud som säger att man inte får fotografera under rättegångar. Men nu säger en av landets främsta jurister, presidenten i Svea Hovrätt Fredrik Wersäll, att det mycket väl går att ta bort det här förbudet och han kan även tänka sig TV-sända rättegångar. I inslaget träffar vi också fotografen Maja Suslin som visar hur svårt det kan vara att arbeta när man har i uppdrag att ta pressfoton i samband med rättegångar.

Mordet på John Hron
Onsdagen den 16 augusti 1995 åker 14-årige John Hron och hans kamrat till Ingetorpssjön utanför Kungälv för att tälta. När det börjar skymma kommer fyra oinbjudna ungdomar till platsen. De börjar omedelbart bråka. De vill att John ska säga att han älskar nazister men John vägrar. De slår och sparkar honom. Misshandeln pågår i flera timmar. John lyckas, när de kastar honom i sjön första gången, simma ut en bit. Men då tvingar de kamraten att ropa tillbaka honom – annars slår de ihjäl kamraten. John simmar tillbaka och misshandeln fortsätter. När de kastar honom i sjön för andra gången sjunker John till botten. Hör Tony Hron berätta om det horribla mordet på sin son för 20 år sedan.

Besök av nye rikspolischefen
Dessutom får vi besök i studion av nyutnämnde rikspolischefen Dan Eliasson som nu avverkat sina första två veckor i jobbet. Vad har han för tankar kring hur han ska leda svensk polis när den står inför sitt största förändringsarbete någonsin?