Varför ville man mörda 15-årige Ardiwan?

Mitt i nyårsfirandet sköts 15-årige Ardiwan till döds i stadsdelen Rosengård i Malmö. Det var helt uppenbart att mördaren verkligen hade för avsikt att döda. Dessutom, sista akten i historien om seriemördaren Quick och så besöker man Malingsbo där ett flertal bostäder har eldhärjats.

Mordet på Ardiwan i Rosengård
Mitt i nyårsfirandet, bland fyrverkerier och smällare, sköts blott 15-årige Ardiwan till döds med fem pistolskott i ett bostadsområde i stadsdelen Rosengård i Malmö. Det var helt uppenbart att mördaren verkligen hade för avsikt att döda Ardiwan och frågan man ställer sig är – varför avrättas en 15-åring?

Polisen har lagt ner ett omfattande arbete på att hitta gärningsmannen och man är övertygad att det finns många som vet mycket mer än de velat berätta.

Sista akten i historien om Thomas Quick
På måndag ska förvaltningsrätten i Falun hålla förhandling om Säterpatienten Sture Bergwall och frågan om hans fortsatta behandling. Bergwall, som den här hösten frikänts från de sista av de sammanlagt åtta mord han tidigare dömts för, har varit intagen på Säter sedan mer än tjugo år tillbaka och frågan är nu om han med stöd av de friande besluten slutligen ska släppas ut.

Mordbränderna i Malingsbo
Under den senaste månaden har ett flertal bostäder eldhärjats i den lilla byn Malingsbo. Ett reportageteam från Veckans brott besökte nyligen orten för att få en bild av hur man där upplever obehaget att det kan finnas en seriemordbrännare mitt i idyllen.

Historiska fallet: OS-bombaren
På hösten 1997 skulle den Internationella olympiska kommittén (IOK) avgöra vilken stad som skulle få arrangera OS 2004 och Stockholm var en av huvudkandidaterna.

Men satsningen stördes under de sista månaderna av en mängd brand- och bombattentat, samtliga riktade mot idrottsanläggningar och byggnader som kunde kopplas till OS-satsningen.

När det började dra ihop sig till det avgörande beslutet om vem som skulle utses till OS-stad, hade polisen gillrat en fälla för den dittills helt okände gärningsmannen.