Hyllning till fyra grabbar från Liverpool

Alicia Keys
Alicia Keys

För 50 år sedan upptäckte Amerika gruppen som européerna redan hade som favoriter – The Beatles. Det var då de fyra Liverpoolgrabbarna gjorde sitt berömda framträdande hos den amerikanska talkshowprogramledaren Ed Sullivan. I kvällens konsert, inspelad 9 februari i år och därmed exakt på dagen 50 år sedan medverkan i talkshowen, hyllar dagens stjärnor Beatles.

De stjärnor som kommit för att hylla de fyra grabbarna från Storbritannien är bland andra Stevie Wonder, Kate Perry och Johnny Depp. Vidare Pharrell Williams, Jeff Lynne och LL Cool J. Gruppen Eurythmics – Annie Lennox och Dave Stewart – återförenas för denna enda kväll och Alicia Keys sjunger tillsammans med John Legend. Medverkar gör också Eric Idle (Monty Python), skådespelarna Sean Penn, Jeff Bridges och Kate Beckinsale. Utöver dessa medverkar också de två kvarvarande medlemmarna i gruppen, Paul McCartney och Ringo Starr, i sändningen. Utöver att de sjunger några av gruppens mest kända låtar blir de också intervjuade av tv-personligheten David Letterman.

The Beatles första medverkan i ”The Ed Sullivan Show” är ett av alla tv-program som flest människor har sett. 74 miljoner människor lär ha satt på sin tv för att se gruppen framför fem sånger och anses av många historiker och kritiker som en av de viktigaste händelserna inom musik och television.

 

Följande låtar framförs under showen:

Maroon 5 - All My Loving, Ticket To Ride

John Mayer & Keith Urban - Don’t Let Me Down

Ed Sheeran -  In My Life”

Imagine Dragons - Revolution”

Stevie Wonder - We Can Work It Out

Alicia Keys & John Legend -  Let It Be

Katy Perry - Yesterday

Eurythmics - The Fool On The Hill

Dave Grohl & Jeff Lynne - Hey Bulldog

Brad Paisley & Pharrell Williams -  Here Comes The Sun

Jeff Lynne & Joe Walsh -  Something

Gary Clark Jr, Dave Grohl & Joe Walsh -  While My Guitar Gently Weeps

Ringo Starr -  Matchbox, Boys, Yellow Submarine

Paul McCartney -  I Saw Her Standing There, Get Back, Birthday

Final med samtliga artister - Sgt Pepper’s Lonley Hearts Club Band, With A Little Help From My Friends, Hey Jude