Poptönten och den tondöve terapeuten brottas med sig själva

Niklas Strömstedt och Per Naroskin.
Niklas Strömstedt och Per Naroskin.

Niklas Strömstedts låtar är ryggraden i föreställningen Strömstedt & Freud som visas på påskafton i SVT2. Låtarna kompletteras med Per Naroskins terapiperspektiv som växlar mellan vansinnigt allvar och brutal humor.

Niklas Strömstedt och Per Naroskin brottas med sig själva och varandra för att förstå lite mer av livet.

- Låtarna har fått ett nytt liv och många av dem också en ny innebörd. Både för mig själv och publiken säger Niklas Strömstedt.

Per Naroskin är leg psykolog och leg psykoterapeut. Utöver sin kliniska praktik är Per en mycket efterfrågad föreläsare i ämnen som rör både privat- och arbetslivet. Han har också ett förflutet som ståupp-komiker men mest känd är han förmodligen som en av spanarna i Sveriges Radios program med samma namn. Per har även gjort många egna radioprogram, sommarpratat och är en flitigt anlitad krönikör.

- Många män som börjar i terapi gör det just för att deras partner säger: "Du borde gå och prata med någon". Idén till det här äventyret kom alltså, inte helt oväntat, från min fru som en dag sa: "Vore det inte skönt att ha en terapeut på scen, säger Niklas Strömstedt, som började leka med tanken och tog kontakt med Per Naroskin.

- Jag ser den här scenshowen som ytterligare ett sätt att ta "den vanliga konserten" vidare och ge publiken några pusselbitar till.

Originaltitel: Strömstedt & Freud – Du borde gå och prata med nån!
Regi: Sissela Kyle.
Medverkande: Niklas Strömstedt, Per Naroskin och band.
Inspelad i december 2013, under två kvällar.