Hemsnoka med Malin Olsson i Vem bor här?

Malin Olsson är programledare för Vem bor här.
Malin Olsson är programledare för Vem bor här.

Hur väl speglas våra personligheter i våra hem? Brukar din första känsla leda dig rätt eller kommer dina fördomar på skam? Malin Olsson leder SVT:s nya tv-serie Vem bor här? I varje program ska sex totala främlingar snoka runt i varandras vackra hem och ta reda på vem av dem som bor just där. Men är de tillräckligt observanta och sluga för att ta hem vinsten? 

Vem bor i ett gammalt stall med nakna tegelväggar och hur ser den person ut som bygger en inomhusdamm med fiskar i sitt hem?

I varje avsnitt går sex främlingar husesyn hos varandra tillsammans med programledaren Malin Olsson, utan att veta mer om var och en än förnamn, yrke och det första intrycket. Genom skarp iakttagelseförmåga och en del snokande ska de försöka komma på vem som bor var, och det gäller för varje deltagare att inte röja sig själv. Har de vad som krävs för att svara på frågan; ”vem bor här?”.

10 000 kronor i potten
När alla hem är synade ska de försöka para ihop rätt person med rätt hem. Den som prickar in flest rätt vinner 10 000 kronor.

I första avsnittet besöker vi sex hem i Mälardalen. Vi tittar in i ett kollektiv i Gamla stan, en familjevilla där det bor hela tio barn och ett spökhus. Hur väl speglar vårt hem vår personlighet och hur lätt är det att räkna ut hur en annan människa bor genom första intrycket?

Vem bor här hade premiär den 6 april 2015 klockan 20 i SVT1 och i SVT Play. En andra säsong kommer senare i SVT.