Eva Röse: ”Hade gärna haft en bödel i släkten”

Årets uppställning i Vem tror du att du är?: Lennart Jähkel, Ewa Fröhling, Eva Röse, Leif Mannerström, Martina Haag och Stefan Holm.
Årets uppställning i Vem tror du att du är?: Lennart Jähkel, Ewa Fröhling, Eva Röse, Leif Mannerström, Martina Haag och Stefan Holm.

Sex nya folkkära och hyllade kändisar kommer under hösten få möjlighet att söka sina rötter och få svar på frågor om sin bakgrund med hjälp av Sveriges främsta släktforskare. En av dessa är Eva Röse. – Det ska bli otroligt spännande att kunna rota i saker jag inte hade någon aning om, och som jag inte skulle ha grävt i själv, säger hon.

Den 29 augusti är det dags för en ny säsong av Vem tror du att du är?

I årets säsong är det Leif Mannerström, Martina Haag, Lennart Jähkel, Ewa Fröling och Stefan Holm som får chansen att göra en djupdykning i sina rötter.

Och så skådespelaren Eva Röse som medverkar i avsnitt fyra.

– Jag kände att det kunde vara en present till hela min släkt att delta i Vem tror du att du är? Det blir något som jag kan dela med mig med pappa, mamma och mina systrar.

Eva berättar att hon hade ytterst lite koll på sin släkts historia innan SVT:s släktforskarteam satte i gång.

Vad är det bästa, respektive sämsta du kan få reda på?

– Det absolut sämsta hade ju varit att få reda på att jag inte var mina föräldrars barn, eftersom de är så himla fina. Det hade varit en överraskning jag inte vill ha i tv.

– Men annars är jag öppen för allt. Nya syskon hade väl varit något. Eller varför inte en bödel eller kejsare i släkten.

Här är deltagarna i Vem tror du att du är?

Leif Mannerström

Martina Haag

Lennart Jähkel

Eva Röse

Stefan Holm

Ewa Fröling

Missa inte säsongspremiären måndag 29 augusti kl. 20.00 i SVT1 och SVT Play.

Vem tror du att du är?

Kända personer släktforskar