Mårten Palme söker sina rötter i säsongen sista avsnitt

Mårten Palme.

På sin släktresa går Mårten Palme i sin pappa Olofs fotspår för att ta reda på var det politiska intresset kommer ifrån.

Mårten föddes 1961 i Stockholm och är son till Olof Palme och Lisbeth Palme. Mårten växte upp tillsammans med sina två bröder Joakim och Mattias i Stockholmsförorten Vällingby.

Olof Palme föddes 30 januari 1927 i Stockholm. Han ledde Sveriges socialdemokratiska arbetarparti från 1969 och 17 år framåt. Han var Sveriges statsminister under två perioder. Första gången 1969 till 1976 och sen från 1982 fram till sin död den 28 februari 1986. Då var Mårten 24 år.

– Jag vet faktiskt inte hur det har påverkat mig. Jag har ju inte blivit deprimerad och så där liksom. Folk tror att man har gått och ältat det sen det hände men så är det ju inte riktigt. Det är ju en mänsklig drift att gå vidare kan jag tycka. Men det är klart på något sätt har det påverkat mig. Det är svårt att säga vad som hade hänt om han inte blivit mördad naturligtvis, berättar Mårten i programmet.

När Mårten nu söker sina rötter vill han ta reda på var det politiska intresset, som präglat hela hans familj, kommer ifrån och om Olof Palme är släkt med Gustaf Vasa?

Måndag 4 november 20.00 i SVT1 och SVT Play