Släktresan får Eva Rydberg att brista ut i gråt

Eva Rydberg står vid ett fönster och gråter.

Eva vill veta mer om sin pappa som adopterades bort som nyfödd och hon stöter på både roliga och sorgliga öden.

Eva Rydberg har en lång karriär bakom sig. Hon började som liten på balettskola och det ena ledde till det andra. Sommaren 1960 turnerade hon med Knäppupprevyn Karl Gerhards jubelsommar och där fick Eva smak för cirkuslivet. Sedan dess har hon stått på scenen och uppträtt med både sång, dans och teater. Sommaren 1993 fick Eva spela mot sin stora idol Nils Poppe som var teaterdirektör på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Året därpå ville Nils Poppe dra sig tillbaka och föreslog Eva Rydberg som sin efterträdare. Eva accepterade erbjudandet och har nu sedan 20 år tillbaka varit Fredriksdalsteaterns direktör.

Eva föddes 1943 i Malmö av föräldrarna Karl och Herta Rydberg. Hon växte upp tillsammans med sina föräldrar och sin äldre bror Lennart. Eva vet att hennes far Karl redan som liten blev bortlämnad till familjen Rydberg och nu vill hon vill veta mer om sin fars biologiska föräldrar och adoptionen. Resan får henne att brista ut i gråt när hon tänker på vad hennes pappa har missat.

– Han skulle nog ha tyckt att det var väldigt trevligt det här, att få veta så mycket om sin släkt. Som han nästan aldrig fick träffa, säger Eva.

Måndag 1 september 20.00 i SVT1 och SVT Play