Hon hjälper de som tigger – får flera hotbrev

Alexandra Pascalidou och volontären Linda

På sin fritid jobbar undersköterskan Linda som volontär för att hjälpa de som tigger – ett arbete som har lett till att hon blivit hotad: ”De skriver att jag är en jävla hora”

Linda är inte bara undersköterska, hon är även en av de volontärer som hjälper de som tigger i Borås. Som volontär hjälper Linda till genom att bland annat lära ut svenska, dela ut kläder och ibland anställa någon för att få hjälp med hushållssysslor.

– Alla vet att vi gör detta, berättar Linda i programmet Vi kallas tiggare.

Men alla tycker inte det är okej att Linda hjälper de som tigger. Resultatet av detta har blivit att Linda tagit emot hotfulla brev.

– Jag har fått hotbrev som jag lämnat till polisen. Det är samma person som skrivit två brev.

– Vad har de skrivit i de här hotbreven? frågar programledare Alexandra Pascalidou.

– Att jag inte bryr mig om mina barn, att jag är en jävla hora och att jag är dum i huvudet som inte förstår vilka fel jag gör som tar hit alla dessa människor när de absolut inte har här och göra.

I breven anklagas även de som tigger för att vara rika och att de försöker lura Linda.

– Man kan bli lurad, det har jag blivit också, men inte av alla och det är inte alltid. Och så länge det är så kan inte jag säga att just du ska lura mig. Tills motsatsen är bevisad så litar jag på dig.

Möt de som tigger i serien

10 saker du alltid undrat om tiggeri

Han kör de som tigger – i sin Porsche

Alexandra Pascalidou: ”Det här är public service pulserande hjärta”

Pascalidou i Go'kväll: ”Man behöver bara se människan” – se i SVT Play

Vi kallas tiggare sänds torsdag 21.00 i SVT1 och SVT Play. Direkt efter programmet kommer diskussion föras i Opinion live där bland annat Bella och Ramona från Vi kallas tiggare kommer delta.