Andra säsongen av Weissensee

 Julia (Hannah Herzsprung) och Martin (Florian Lukas)

Andra säsongen av den tyska prisbelönade dramaserien Weissensee följer två familjers öden som vävs samman genom kärlekshistorien mellan Julia Hausmann och Martin Kupfer.

I andra säsongen har vi kommit fram till mitten av 1980-talet och konflikterna eskalerar. Reformerna i Sovjetunionen möter motstånd hos östtyska partiledningen och det samtidigt som de oppositionella rörelserna i Östtyskland växer.

Sex år har passerat sedan Julia arresterades. Hon förlorade sitt och Martins barn och har inte sett sin älskade Martin sedan dess. Julias mamma, Dunja Hausmann, har tvingats att samarbeta med Stasi, trots ett intensivt motstånd, allt för att mildra dotterns fängelsetillvaro. Martin undkom straff tack vare sin far, Hans Kupfer, general i Stasi. Efter det bröt Martin alla kontakter med familjen. Han svor att aldrig förlåta sin bror Falk för förräderiet som resulterade i fängslandet av Julia.

Fler i familjen Kupfer brottas med svårigheter. Hans och Marlenes äktenskap är över och Falks och Veras hänger på en skör tråd. Vera lär känna en okonventionell pastor och möter via honom den framväxande miljö- och människorättsrörelsen. När Falks och Veras son Roman blir allvarligt sjuk och det visar sig att den enda som kan rädda honom är Martin ställs saker och ting på sin spets.

Weissensee

Tysk dramaserie