Nu faller Berlinmuren – ny säsong av Weissensee i SVT

Foto: Julia Terjung /Ziegler Film

Äntligen – nu är nya säsongen av tyska dramaserien Weissensee här! Så här blir tredje säsongen – som har premiär 22 december i SVT.

Efter två säsonger i SVT är tyska dramaserien Weissensee tillbaka med nya avsnitt. Den tar sin början 1989 – en tid då massor av historiska händelser är på väg att inträffa.

Handling: Hösten 1989. Järnridån är på väg att falla och den politiska kraften ändras med ljusets hastighet. Och ingen vet med säkerhet om Sammetsrevolutionen kommer att förbli fredlig eller bryta ut i våld. Allt som händer påverkar även familjen Kupfer.

Martin Kupfer (Florian Lukas) försöker att få tillbaka sin dotter med hjälp av en västtysk reporter. Hans bror, Falk Kupfer (Jörg Hartmann), tillhör en grupp hårdnackade Stasibefäl som förbereder sig för att göra vad som helst för att bibehålla den kommunistiska makten. Hans pappa, Hans Kupfer (Uwe Kockish) motarbetar allt som kan skapa obalans. Och Dunja Hausmann (Katrin Sass) och Vera Kupfer (Anna Loos) kämpar för att genomföra demokratiska reformer i det medborgerliga gardet. Men det visar sig att det inte är bara de som har lik i sina garderober.

Serien har tagit sitt namn efter den stadsdel i den delade staden som en gång innehöll Stasis hemliga polisfängelse. Det är en Romeo och Julia-saga med två älskande som tvingas kämpa mot fördomar och de sociala och politiska förhållandena.  

Weissensee tilldelades German Screen Actors Award 2014 och fick pris för Bästa serie vid German TV Award 2011.

Tredje säsongen av Weissensee har premiär tisdag 22 december kl 20.00 i SVT2 och SVT Play.

Snabbguide till första och andra säsongen av Weissensee

Stjärnan hoppas på ännu fler säsonger

Weissensee

Tyskt familjedrama