Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har mejlat politikerna innan nästan varje möte”, eleven Ebba Hellstrand berättar i klippet att de legat på ihärdigt för att övertala kommunen. Foto: Klara Misgeld/SVT

Efter elevernas kamp – nu finns det duschbås på Lagaholmsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Till slut har kommunen lyssnat. I över ett år har elever på Lagaholmsskolan i Laholm försökt få till avskilda duschbås. Nu är nya väggar uppsatta och duschdraperier beställda.

– Det påverkar inte bara oss, det hjälper andra också, säger eleven Ebba Hellstrand om resultatet.

Starta klippet för att se eleverna berätta om vägen till att få duschbåsen på plats.

Eleverna som drivit frågan är representanter i kommunens ungdomsforum. Motargumenten från kommunens sida har tidigare varit brandfara och risk för skadegörelse. Men man öppnade i höstas för att hitta en tillfällig lösning i väntan på en större ombyggnation av skolan.

I det här klippet från november 2023 berättar eleverna om varför de anser att duschbås är en viktig fråga.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från vänster: Inez Emilsson, Ebba Hellstrand, Edith Hall, Olivia Lämpegård, är alla skolans representanter i kommunens ungdomsforum och har drivit duschbåskampen. Foto: SVT

Även Veingeskolan och Våxtorpsskolan kommer att få avskilda duschar i sina idrottshallar som ett resultat av elevernas kamp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.