Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De var där för att utföra ett kontraktsmord”. Fyra sydhallänningar misstänks ha hanterat automatvapen och pistoler i en lägenhet i Stockholm. Här i klippet berättar åklagaren om misstankarna. Foto: Janne Åkesson/Swepix, Anton Johansson/SVT

Fyra män från Laholm och Halmstad åtalas – skulle mörda åt Foxtrotnätverket

Uppdaterad
Publicerad

Ett skott avlossades i en lägenhet i Sollentuna i mars förra året. Det blev starten på en lång utredning som nu lett till åtal. Tre unga män från Laholm och en med halmstadkoppling misstänks ha planerat ett mord – på beställning av Foxtrotnätverket.

Kopplingen till Foxtrotnätverket har gjorts genom att de åtalades telefoner tömts på information. Där ska det ha avslöjats att de förberedde ett mord på en okänd person när de befann sig i lägenheten i Sollentuna.

– De var där för att genomföra ett kontraktsmord, säger kammaråklagare Henrik Kindlund till SVT.

Omfattande utredning

Totalt rör det sig om fem personer, alla i 20-årsåldern, som står åtalade misstänkta för förberedelse för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Fyra av dessa har kopplingar till Laholm och Halmstad.

I klippet berättar kammaråklagare Henrik Kindlund om sin teori kring vad de fyra männen från Laholm ska ha gjort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.