Bränderna misstänks vara en del av konflikten inom Foxtrotnätverket. Foto: TT / Polisens förundersökning

Foxtrotnätverket: Mordbrännare tände eld i ”fel” hus – Norrköpingsbo döms

Uppdaterad
Publicerad

Förra hösten drabbades flera bostäder i Huddinge av mordbränder i spåren av konflikten inom nätverket Foxtrot. Nu har en 22-årig man från Norrköping dömts för en av dem – som misstänks ha anlagts i ”fel” hus.

Enligt åklagaren tros flera av mordbränderna som inträffade i Huddinge förra hösten varit vedergällningar mellan kriminella inom Foxtrotnätverket.

Enligt domen har brottsuppdragen skickats ut i appen Signal av ett oidentifierbart alias och flera var åtalade i samma ärende för andra bränder – men de friades.

Den 22-åriga Norrköpingsbon fälls för en mordbrand i Huddinge som han råkade anlägga i ”fel” hus. 22-åringen döms till fängelse i tre år och fem månader.

Mannen har tidigare dömts för bland annat försök till grov misshandel, rån och försök till bedrägeri.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gängkriget mellan Foxtrot och Dalennätverket skördar allt fler offer. På distans från utlandet koordinerar Rawa Majid och Mikael Tenezos våldet – som ofta utförs av ungdomar. Foto: Polisen/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.