I vindskyddet anträffades kvinnans kropp av en förbipasserande den 4 maj. Foto: SVT

Döda kvinnans släktingar misstänkta för mordet i Lessebo

Uppdaterad
Publicerad

I helgen häktades tre personer misstänkta för mord på den 22-åriga kvinna som hittades död i ett friluftsområde i Lessebo. Samtliga har familjeband till den mördade kvinnan, och enligt uppgifter till SVT ska kvinnans kropp har varit bränd när den hittades.

Den var lördagen den 4 maj som en person, på väg till sjön för att fiska, hittade kroppen på en bänk inne i ett vindskydd i friluftsområdet Ekebacken utanför Lessebo. Kroppen ska då varit bränd, enligt uppgifter till SVT Småland.

De tre häktade personerna är förutom mord även misstänkta för grovt gravfridsbrott.

Kvinna hittad död i vindskydd i Lessebo

Att kroppen bränts är inget som åklagare Jonny Philipsson vill bekräfta:

– Nej jag kommenterar inga detaljer i utredningen, sen får man dra sina slutsatser av brottsmisstanken, säger han.

Levde med skyddad identitetet

Offret är en 22-årig kvinna som är hemmahörande på orten, men som de senaste åren bott i en annan plats i Sverige under skyddad identitet, och så sent som i höstas bytte hon både för- och efternamn.

Enligt nära vänner som SVT pratat med ska kvinnan under uppväxten ha utsatts för både våld och hot från åtminstone en av de personer som nu sitter häktad.

Ostraffade

Hennes skyddade identitet upphörde nyligen och hon var dagarna innan mordet tillbaka i Lessebo för att träffa familjen, enligt vännerna.

Samtliga av de häktade misstänkta för brottet är ostraffade sedan tidigare, och nekar till brott. De är på sannolika skäl misstänkta, vilket är den högre misstankegraden.

SVT har varit i kontakt med åklagaren Jonny Philipsson som i nuläget inte svarar på några frågor om den pågående utredningen.

I klippet nedan sammanfattas det misstänkta mordärendet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning om misstänkta mordet i Lessebo – på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i vindskydd i Lessebo

Mer i ämnet