Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från före och efter branden på miljardbygget Oceana i Göteborg. Foto: SVT/Liseberg

Polisrapport: Svetsning låg bakom branden på Oceana

Uppdaterad
Publicerad

I en tillbudsrapport till Arbetsmiljöverket skriver poliser som var på platsen att branden startade vid svetsning av vattenrutschbanan, rapporterar Göteborgs-Posten.

Åklagaren bekräftar för SVT Nyheter Väst att det är en av huvudteorierna.

Rapporten beskriver kortfattat vad som hände när polisen kom till platsen.

– Det är inte bekräftat att det är svetsningen som orsakat olyckan, men det är en av hypoteserna som vi arbetar efter, säger Maria Johansson, miljöåklagare och förundersökningsledare till SVT.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Att svetsningsarbetet är ett av huvudspåren beror på att man på bilder kunnat se var branden startat och att man vet att den typen av arbete genomförts där.

Den var den 12 februari som en omfattande brand bröt ut på byggplatsen Liseberg Oceana Vattenvärld i Göteborg. En person omkom, flera skadades lindrigt och det blev omfattande skador på anläggningen.

Uppdatering: I en tidigare version av artikeln stod att ”det är första gången myndigheten går ut med orsaken till branden.” En uppgift som vi nu förtydligat då polisen inte officiellt bekräftat brandorsaken utan den nämns i en tillbudsrapport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet