Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag har inte gett upp hoppet” Hör enhetschefen Anki Berg berätta om stängningen av friluftscentralen Foto: Julija Sidner/SVT

Populärt friluftsområde i Örnsköldsvik stänger i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett års sökande efter en aktör som vill driva verksamheten, meddelar Örnsköldsviks kommun att Friluftscentralen i Själevad kommer att hålla stängt i sommar.

– Det är för bra för att det ska stå tomt, säger enhetschefen Anki Berg med en suck.

På området finns bryggor för fiske och bad i älven, påstigningsplats för kajakpaddling och fikaplatser. Det finns även en stor kåta på området. Ungefär tolv intressenter har varit i kontakt med kommunen men ingen har velat ta vid.

– Ett huvudspår som var känt i media var företaget Impius. De väntade på olika politiska beslut som har dragit ut på tiden och de lämnade diskussionen under vårvintern 2024, säger Anki Berg, enhetschef över friluftsliv, kulturarv och konst i Örnsköldsviks kommun.

Då ingen verksamhet har kunnat ta vid så har kommunen nu beslutat att stänga friluftscentralen i sommar.

Varför är det svårt att hitta någon att driva Friluftscentralen?

– Jag undrar det med faktiskt. Om det är det ekonomiska det stupar på eller om det är resurser, det är höjt i dunkelt faktiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.