Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här får du de bästa tipsen hur du snabbast löser Rubiks kub. Tre experter som i helgen tävlade i SM i Sala i helgen guidar dig. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Experternas bästa tips: Så blir du bra på att lösa Rubiks kub

Uppdaterad
Publicerad

Alla har vi väl försökt någon gång: Att lösa den kluriga Rubiks kub. På SM i Sala i helgen tävlade man i flera olika grenar och där hittade vi tre unga experter som verkligen vet vad de pratar om.

– Bästa sättet att bli bra är att vara säker på det man kan innan man fortsätter, säger Olle Folkesson, 14 år från Farsta.

Tillsammans med Ludwig Ivarsson, 12 år från Sundbyberg och Axel Ribbing Wärling, 13 år från Åkersberga ger de sina bästa tips i klippet ovan.

Så leta fram din kub och inspireras av de engagerade deltagarna från helgens Sverigemästerskap. Se hur tanke och fingerfärdighet gemensamt löser kuberna på bara några sekunder.

Se hur kuben fungerar och vad som gör den snabbare och bättre

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det har blivit lite av en materialsport”. Se hur de snabbaste kublösarna modifierar sina Rubiks kuber. Foto: Albin Aghamn/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.