Majskycklingbröst med afrikansk broccolisallad och örtolja

Majskycklingbröst med afrikansk broccolisallad och örtolja

Publicerat:

Tillagningstid:

I den här rätten från Kapstaden krockar smakerna på ett häftigt och annorlunda sätt. Är du tveksam till rå broccoli, koka den ca 1 minut, spola i kallt vatten och låt rinna av väl innan du blandar salladen.

Ingredienser

4portioner

Kycklingen

  • 600g
    majskycklingbröst med skinn
  • 1msk
    smör eller olja
  • 1krm
    salt
  • 1krm
    nymalen svartpeppar

Örtolja

  • 2dl
    färska örter, tex basilika, timjan och gräslök
  • 1klyfta(or)
    vitlök, skalad
  • 1dl
    olivolja
  • ½-1krm
    salt

Broccolisallad

  • 700-800g
    färsk broccoli
  • 1dl
    sötmandlar
  • dl
    majonnäs
  • 2tsk
    flytande honung
  • 1st
    citron, det rivna skalet
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Till servering

  • 150g
    körsbärstomater
  • rostade mandelspån

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra kycklingen, bryn den i smör på skinnsidan. Låt steka färdigt i ugnen till 68°C innertemp, 20-25 min.

2. Örtolja: Mixa örter och vitlök med oljan till vackert grön färg, smaka av med salt.

3. Sallad: Skölj och putsa broccolin från de grövsta stjälkarna. Hacka resten ganska fint. Hacka mandlarna. Blanda majonnäs med honung och citronskal, vänd ner broccoli och mandlar. Halvera tomaterna och vänd ner försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg upp salladen på fyra tallrikar. Strö rostade mandelspån över. Skiva kycklingbrösten och lägg intill, ringla såsen över.

Dela det här receptet med dina vänner!