Majskycklingbröst med afrikansk broccolisallad och örtolja
Publicerat:
2016-11-17Tillagningstid:
I den här rätten från Kapstaden krockar smakerna på ett häftigt och annorlunda sätt. Är du tveksam till rå broccoli, koka den ca 1 minut, spola i kallt vatten och låt rinna av väl innan du blandar salladen.
Ingredienser
4portioner
Kycklingen
- 600gmajskycklingbröst med skinn
- 1msksmör eller olja
- 1krmsalt
- 1krmnymalen svartpeppar
Örtolja
- 2dlfärska örter, tex basilika, timjan och gräslök
- 1klyfta(or)vitlök, skalad
- 1dlolivolja
- ½-1krmsalt
Broccolisallad
- 700-800gfärsk broccoli
- 1dlsötmandlar
- 2½dlmajonnäs
- 2tskflytande honung
- 1stcitron, det rivna skalet
- salt
- nymalen svartpeppar
Till servering
- 150gkörsbärstomater
- rostade mandelspån
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra kycklingen, bryn den i smör på skinnsidan. Låt steka färdigt i ugnen till 68°C innertemp, 20-25 min.
2. Örtolja: Mixa örter och vitlök med oljan till vackert grön färg, smaka av med salt.
3. Sallad: Skölj och putsa broccolin från de grövsta stjälkarna. Hacka resten ganska fint. Hacka mandlarna. Blanda majonnäs med honung och citronskal, vänd ner broccoli och mandlar. Halvera tomaterna och vänd ner försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg upp salladen på fyra tallrikar. Strö rostade mandelspån över. Skiva kycklingbrösten och lägg intill, ringla såsen över.