Svenske U21-landslagsmannen Roony Bardghji blir borta en längre tid från fotbollen. Foto: Bildbyrån

Roony Bardghji illa knäskadad på träning – blir borta länge

Uppdaterad
Publicerad

Roony Bardghji är en av svensk fotbolls mest intressanta unga spelare.

Nu sätter en knäskada stopp för spel i nästan ett år.

”Jag lovar att ska komma tillbaka starkare än någonsin”, skriver 18-åringen på Instagram.

FC Köpenhamn meddelade tidigare i veckan att den svenske U21-landslagsmannen får räkna med 9-12 månaders frånvaro från fotbollen.

”Vi känner alla för Roony och alla i och omkring klubben kommer att göra allt för att hjälpa honom tillbaka till planen igen” skriver sportchefen Peter Christiansen.

Bardghji skadade knäet på träning. Lagkamrater insåg omgående att han var illa skadad, rusade fram till honom innan den unge svensken klev av med blicken ner mot gräset, skriver TV4 Fotbollskanalen och hänvisar till bold.dk.

Uppgift: Korsbandet av

Huvudtränaren Jacob Neestrup säger till hemsidan:

”Just nu ligger fokus på att vi ska hjälpa Roony och vara bra ledare och lagkamrater så att han kan få allt stöd han behöver. Han är i de bästa händer hos vår medicinska personal och vi vet att han kommer att kämpa med sin rehabilitering och visa sin stora talang när han är redo igen”.

Fotbollsexperten Fabrizio Romano skriver på X att Bardghji slitit av korsbandet.

”Jag vill tacka alla som har skickat meddelanden och stöttat mig”, skriver den svenske jättetalangen på Instagram.

Väntar på landslagsdebuten

Han väntar fortfarande på att få debutera i A-landslaget. På grund av den svåra knäskadan lär det dröja till minst nästa år.

Bardghji var uttagen i truppen till vinterns januariturné, men han släpptes inte av FC Köpenhamn på grund av de väntande åttondelsfinalerna mot Manchester City i Champions League.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör FC Köpenhamns Roony Bardghji om tankarna kring en plats i landslaget. Foto: SVT/Bildbyrån

Bardghji har den här säsongen gjort tio mål på 36 matcher för FCK. Den senaste tiden har han främst fått inleda på avbytarbänken och fått göra inhopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.