Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här såg det ut när Pärmäkoski tog senaste pallplatsen – i tårar på hemmaplan. Foto: Viaplay

Krista Pärmäkoski saknas i Finlands landslagstrupp – avvaktar framtidsbesked

Uppdaterad
Publicerad

Finländska skidförbundet har presenterat längdtruppen inför den kommande VM-säsongen.

Stjärnan Krista Pärmäkoski finns inte med och nu avvaktar förbundet besked om hennes framtid.

I måndags rapporterade finska Yle att den 33-årige längdstjärnan, Krista Pärmäkoski, inte skulle finnas med i den finländska landslagstruppen för kommande säsong.

När truppen nu har offentliggjorts står det klart att så är fallet. Pärmäkoski är inte med och nu avvaktar förbundet stjärnans beslut om framtiden.

”Krista Pärmäkoskis eventuella anslutning till landslaget kommer att diskuteras efter att Pärmäkoski tagit beslut om fortsättningen på karriären”, skriver förbundet.

– Nästa säsongs landslag är en lagom blandning av mer erfarna åkare och unga framtidslöften, säger huvudtränaren, Teemu Pasanen.

Niskanen är med

En som väntades vara utanför landslagets träningstrupp även under den kommande säsongen då han var det ifjol, var Iivo Niskanen. Men den finländska herrstjärnan finns med i den presenterade truppen.

FINLANDS LÄNGDTRUPP 2024

DAMER

Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Hilla Niemelä, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo

HERRAR

Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Emil Liekari, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.