Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rafael Nadal tackar publiken i Madrid en sista gång framför ögonen på sin syster Foto: TT Nyhetsbyrån

Rafael Nadal tog farväl av Madrid – familjen i tårar

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är ute på en känslosam avskedsturné. I Madrid tog den slut i den fjärde omgången när Jiri Lehecka vann med 7-5,6-4.

– Jag kan bara säga ”tack så mycket”. Det har varit en ofattbar resa som började när jag var liten, säger Nadal.

Matchen tog slut efter midnatt under stängt tak i Magiska boxen och 37-åringen uppvaktades med fem vepor som fälldes ner med lite besvär och en specialgjord buckla.

Nadal spelade i turneringen första gången 2003 och kände att han kunde konkurrera på allvar två år senare. Han vann turneringen fem gånger. Han kom till turneringen med en pessimistisk känsla och var orolig över att inte kunna fullfölja den eftersom han inte kände sig helt hundra.

– Jag visste inte om jag skulle tävla i en riktig match igen och jag har nu spelat två veckor. Det har varit oförglömligt, säger Nadal som fick de svar han behövde. På läktaren ropades det: ”Rafa, Rafa, Rafa!”.

Familjen grät på läktaren

På läktaren fanns familjen med hans fru Maria Francisca Perello, mamma Aina María Parera och systern María Isabel Nadal som grät öppet.

– Jag kunde spela fyra matcher, där flera var riktigt tuffa och det är väldigt positivt att ha vunnit tre av dem, säger Nadal som nu meddelar att han kommer till start i Rom som inleds den 8 maj, detta som ett led i förberedelserna till Franska öppna där han har ofattbara 14 titlar.

”Kan jag få din tröja?”

Efter segern mot Pedro Cachin i den tredje omgången bad motståndaren om att få en tröja som minne.

– Det var en dröm som slog in att få spela mot dig. Kan jag få din tröja? frågade Cachin när de tackade för matchen framme vid nätet.

En genomsvettig Nadal tänkte över situationen och letade fram en oanvänd matchtröja i sin bag och lämnade över till Cachin som fick ett minne för livet.

Nadal har meddelat att denna säsong blir hans sista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.