Veronika Stepanova har bjudit in Linn Svahn till tävling i Dubai Foto: Bildbyrån

Ryskan har bjudit in Linn Svahn till tävling i Dubai

Uppdaterad
Publicerad

Ryska längdåkaren Veronika Stepanova vill tillbaka till tävlingsspåren.

Hon vill anordna en egen tävling – och har bjudit in Linn Svahn.

– Hon har ju pratat specifikt om oss ryssar, säger hon till Dagbladet.

Under ett drygt år har ryska åkare inte tillåtits delta i världscupstävlingar. Åkaren Veronika Stepanova vill dock tillbaka till tävlingsspåren på högsta nivå, och planerar att ta saken i egna händer.

Hon vill anordna en egen tävling och har bjudit in både svenska och norska toppsprinters.

– Jag tror inte vi behöver vänta tills Fis ger oss grönt ljus igen för att tävla internationellt. Det finns många neutrala arenor som vi kan tävla på redan nu. Jag vill gärna möta Kristine Stavås Skistad eller vilken svensk sprinter som helst i Dubai till exempel, säger hon till norska Dagbladet.

”Eftersom hon är pratglad”

Utöver Stavås Skistad har ryskan skickat en personlig inbjudan till Linn Svahn.

– Jag har skickat en inbjudan eftersom hon är särskilt pratglad kring oss ryssar, säger hon, men meddelar även att hon inte fått svar av Svahn.

Svahn har varit tydlig med sin åsikt kring ryska åkare i de internationella längdtävlingarna. Bland annat har hon uttalat att hon planerade att bojkotta VM ifall Ryssland tilläts delta i mästerskapet. Då fick hon mothugg bland annat från förbundskaptenen Jelena Välbe.

– Inget att bry sig om, låt dem bojkotta. Mästerskapet tappar sin dragningskraft utan oss, sa hon till Sport 24 i höstas.

MER OM LÄNGDSKIDOR: Hör Linn Svahn om eventuell bojkott inför VM

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Svahn är starkt kritisk mot IOK:s beslut att öppna för Ryssland i OS 2024. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.